Nieuws

Politie betrapt 17-jarige jongen telefonerend achter het stuur in Duiven

Archieffoto
De politie heeft maandag een automobilist van de snelweg gehaald, omdat hij bellend achter het stuur zat. De jongen had te veel alcohol op en bleek pas 17 jaar te zijn en was niet in het bezit van een rijbewijs.
DUIVEN - De politie heeft maandag een automobilist van de snelweg gehaald, omdat hij bellend achter het stuur zat. De jongen had te veel alcohol op en bleek pas 17 jaar te zijn en was niet in het bezit van een rijbewijs.
Het rijgedrag van de jongeman was opvallend. Toen de agenten naast de auto reden, zagen zij hem bellen achter het stuur. De politie hield hem vervolgens staande.
In gesprek met de bestuurder roken de agenten een alcohollucht. Met een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij blies een promillage van 1,8. De alcohollimiet ligt op 0,2 promille voor een beginnend bestuurder. Op het politiebureau zagen de agenten vervolgens dat de bestuurder pas 17 jaar was en geen rijbewijs had.

Beginnend bestuurder zonder rijbewijs

De politie meldt op Facebook dat de jongen als beginnen bestuurder wordt behandeld omdat hij geen rijbewijs heeft en dus bijna tien keer te veel gedronken had.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!