18 jaar cel en tbs geëist voor doodslag op Nathalie Polak

HETEREN - Tegen een 47-jarige Tielenaar is dinsdag 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het doden en verkrachten van Nathalie Polak. De vrouw uit Buren werd in de nieuwjaarsnacht van 2018 om het leven gebracht.

Op 1 januari vorig jaar werd het lichaam van het slachtoffer gevonden in haar woning. De verdachte zou de 21-jarige Nathalie met een zwaar voorwerp op het hoofd en lichaam hebben geslagen, haar daarna op bed hebben vastgebonden en brand hebben gesticht in haar appartement. Ook zou hij haar hebben verkracht.

De rechtszaak werd in november vorig jaar opgeschort, zodat de verdachte in het Pieter Baan Centrum (PBC) onderzocht kon worden. Volgens het PBC heeft hij een ontwikkelingsstoornis, een laag IQ, narcistische trekken en een slechte impulsbeheersing. De onderzoekers concluderen dat de verdachte het niet verdraagt begrensd te worden. Ook zien zij zijn drugsgebruik als een groot probleem.

De tekst gaat verder onder de video.

Doodslag 

De verdachte was moord ten laste gelegd, maar dat is volgens de officier van justitie niet te bewijzen. Daarom pleit de aanklager voor een veroordeling voor doodslag, omdat Nathalie in een opwelling van boosheid en frustratie zou zijn geslagen. 

'We zijn kapotgemaakt'

De moeder van de vermoorde Nathalie sprak ook in de rechtszaak. Zij vertelde over hoe het leven van de familie veranderd is, sinds het overlijden van haar dochter. 'Alle leuke momenten zijn weg, de feestdagen zijn anders. Wij zijn van binnen kapotgemaakt.'

Verdachte ontkent verkrachting

De man uit Tiel ontkent de verkrachting. Hij zegt dat hij een seksuele relatie met het slachtoffer had. Zijn advocaat pleit voor vrijspraak voor verkrachting, maar de officier van justitie gaat daar niet in mee. De advocaat wil ook vrijspraak van brandstichting, omdat de oorzaak van de brand niet vastgesteld kan worden. De advocaat vindt een veroordeling voor doodslag gerechtvaardigd, maar wil geen oplegging van tbs. 

De rechter doet over drie weken uitspraak in de zaak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: