Geen spreekrecht voor vader 'meisje van Nulde'

ZUTPHEN - De vader van 'het meisje van Nulde' krijgt van de rechtbank in Zutphen niet de gelegenheid de man toe te spreken die zijn dochter heeft gedood. Dat meldde diens advocaat Sébas Diekstra maandagavond.

De raadsman deed de rechtbank een formeel verzoek tot spreekrecht op de zitting op 1 juli. Dan wordt het verzoek besproken van het Openbaar Ministerie om de tbs-maatregel van Mike J. te verlengen. J. is in 2003 veroordeeld voor het doden van het meisje.

Vader Martin Huisman deed in 2017 al eenzelfde verzoek dat ook werd afgewezen. Hij heeft nooit in de rechtszaal het woord mogen voeren, zegt zijn advocaat. Omdat de situatie ten opzichte van 2017 niet is veranderd, wijst de rechtbank ook nu het verzoek af.

'Meisje van Nulde'

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. J. was destijds de stiefvader van Rowena. Hij kreeg 12 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd voor doodslag.

In januari vorig jaar werd bekend dat J. zelfstandig buiten de kliniek gaat wonen. De nabestaanden reageerden geschokt. Ze waren hierover niet ingelicht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: