VIDEO | NK Wielrennen in Ede begonnen, medaillekans voor Van Vleuten

EDE - Drempels zijn weggehaald, dranghekken zijn geplaatst en wielrenners trekken langzamerhand naar Ede. Daar is woensdag namelijk het NK wielrennen. De Wageningse Annemiek van Vleuten is zeker bij de tijdrit een van de favorieten.

Het NK begint met de tijdritten bij de mannen, vrouwen en beloften. De grote naam Tom Dumoulin doet niet mee wegens een knieblessure. Hij liet vorige week al weten daarom ook de Tour de France over te slaan.

In Ede liggen wel medaillekansen voor Gelderse wielrenners. Wereldkampioene tijdrijden Van Vleuten rijdt bijvoorbeeld in vertrouwde omgeving de tijdrit.  'Ik wil vooral een optimale tijdrit neerzetten. Hoe gaaf is het om in je regenboogpak een wedstrijd te mogen rijden in je eigen achtertuin. Dus dat is zeker een doel.' De vrouwen rijden tussen 12.15 en 14.00 uur. Daarna (van 14.15 tot 16.00 uur) rijden de mannen hun tijdrit. Mogelijk kanshebber daarbij is Barnevelder Wilco Kelderman.

Op zaterdag en zondag worden in Ede ook nog de wegwedstrijden gereden voor de vrouwen en de mannen. Daarbij zou sprinter Fabio Jakobsen uit Heukelum hoge ogen kunnen gooien.

De tekst gaat verder onder de foto

De start en finish op de Arnhemseweg in Ede. Foto: Omroep Gelderland

Afsluitingen

Inwoners van Ede merken woensdag dat de wielrenners door hun gemeente rijden. Het hele parkoers is tussen 09.00 uur en 16.00 uur afgesloten. Het gaat om de Arnhemseweg, Rijksweg/N224, Apeldoornseweg/N304 (keerpunt t.h.v. Dienstgebouw Hoge Veluwe / hm.p. 14.4), Apeldoornseweg/N304, Raadhuisstraat en de Arnhemseweg.

Het parkoers van de heren is van 13.00 uur tot 16.00 uur afgesloten. Hier gaat het om de Hoenderloseweg, Houtkampweg, Prins Hendriklaan,Houtkampweg en de Apeldoornseweg/N304 .

Gelderse deelnemers

Bij het NK wielrennen in Ede doen woensdag verschillende Gelderse deelnemers mee. Hieronder een lijstje per categorie.

Tijdrit beloften:

Aron de Jong uit Bennekom
Bram Dissel uit Arnhem
Gijs Leemreize uit Ruurlo
Michielsen uit Eck en Wiel
Thymen Arensman uit Deil

Tijdrit mannen: 

Rik Wielink uit Apeldoorn
Wiebe Scholten uit Dieren
Pieter ten Kortenaar uit Wageningen
Luuk Jansen uit Arnhem
Koen Bouwman uit Ulft

Tijdrit vrouwen:

Esmée Peperkamp uit Didam
Inez Beijer uit Driel
Aranka Berends uit Loenen
Annemiek van Vleuten uit Wageningen

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ede Sport Nieuws
Deel dit artikel: