Magneetvisser heeft wapenarsenaal in huis; politie schakelt EOD in

KLARENBEEK - Een 24-jarige man uit Klarenbeek is aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. Volgens de politie had hij een groot wapenarsenaal in huis, waaronder een Panzerfaust (Duits antitankwapen).

De politie kwam de wapens en munitie op het spoor na een melding van een medebewoner. Die vertelde dat de man hem meerdere keren met steekwapens had bedreigd.

Handgranaat zonder pin

Toen agenten vrijdag naar het adres gingen, troffen ze het wapenarsenaal van de 24-jarige aan. Het ging om een zwaard, messen, een kruisboog, enkele onklaar gemaakte antieke geweren, munitie en een handgranaat waarvan leek of de pin verwijderd was. Omdat de politie dat laatste niet vertrouwde, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld.

Na verder onderzoek werd in de woning ook geschutsmunitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen, waaronder een antitankwapen waarbij de springlading nog aanwezig was en een granaat zonder ontsteking, maar met een explosieve lading.

Magneetvisser

Alle wapens en explosieven zijn in beslag genomen en worden op een later moment vernietigd. De 24-jarige man is aangehouden. Hij verklaarde dat hij de oude munitie en wapens uit het water had gehaald tijdens het magneetvissen.

De politie waarschuwt dat dit levensgevaarlijk kan zijn. 'Je weet nooit of je te maken hebt met instabiele munitie die onverwacht kan ontploffen.'

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Klarenbeek Politie Nieuws
Deel dit artikel: