Nieuws

Gloednieuw paviljoen moet De Hoge Veluwe flink geld opleveren

OTTERLO - Het vrijdag door de koning geopende Park Paviljoen in Nationaal Park De Hoge Veluwe moet flink geld opleveren voor het park. In het paviljoen zitten een restaurant, winkel, bezoekerscentrum en zalen; het moet de uitvalsbasis worden voor alle bezoekers aan De Hoge Veluwe.
Met een big smile en een ferme handdruk poseert koning Willem-Alexander voor de deur van het nieuwe Park Paviljoen dat hij daarna als eerste officiële bezoeker bekijkt.
(tekst gaat verder onder de foto's)
Foto: Koning Willem-Alexander feliciteert de directeur van Nationaal Park De Hoge Veluwe, baron Seger van Voorst tot Voorst, met het nieuwe Park Paviljoen. Naast hem voorzitter van de Raad van Toezicht van het park Fred de Graaf.
Het lichte, gebogen gebouw moet het geld gaan verdienen voor de rest van het park. 'Bijna alles in het park kost ons geld, hier wordt geld verdiend', zegt landschapsarchitect Hank van Tilburg, één van de bedenkers van het vernieuwingsplan voor het park.
'We krijgen als nationaal park amper subsidie. We verdienen wel wat met de verkoop van hout en toegangskaarten, maar het natuuronderhoud en alle fietspaden met de witte fietsen kosten heel veel geld. We hopen met een moderner restaurant en een uitgebreide winkel elke bezoeker van het park te kunnen verleiden om hier na het genieten van de natuur ook even te genieten van lekkere koffie met appeltaart en een dineetje.'
Voor de bouw van het paviljoen moest het oude restaurant De Koperen Kop sneuvelen.
Foto: Het nieuwe bezoekerscentrum van De Hoge Veluwe kreeg de naam Park Paviljoen
De bouw van het nieuwe Park Paviljoen is onderdeel van een uitgebreider plan waarin het centrum van De Hoge Veluwe wordt opgeknapt. Het plein wordt groener, de entrees worden verbeterd zodat er op drukke dagen geen lange file meer staat en het natuurmuseum Museonder wordt gemoderniseerd. Het hele project kost tegen de dertig miljoen euro.
Bekijk de reportage over het bezoek van de koning aan het nieuwe Park Paviljoen:
Koning opent nieuw paviljoen in park HOge Veluwe

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!