Groep 7 krijgt kunstles over de Bommelerwaard: 'Het is een soort eiland'

KERKDRIEL - Tweehonderd leerlingen uit groep 7 in Maasdriel en Zaltbommel kregen de afgelopen weken 'Bommelerwaardse kunstles.' De docente hoopt dat kinderen na het project verder kijken dan hun eigen gemeente.

Door Esther Hendriks

De vingers van de jongens en meiden uit groep 7A van de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel schieten de lucht in. Kunstdocente Jacqueline Jans staat voor de klas en kijkt rond. De docente vroeg de kinderen een kunstwerk uit de buurt te noemen. Maxim, een jongen achterin de klas met een stoer legershirt aan, vindt het standbeeld vlak bij het schoolplein het mooist: 'dat is de meneer van deze school, meneer Zwijsen.'

Andere kinderen weten kunstwerken op te noemen bij het dorpshuis of in de buurt van hun opa of oma. Maar wanneer de docente vraagt of ze ook kunstwerken kennen uit de aangrenzende gemeente Zaltbommel, schudden de meeste kinderen hun hoofd: nee. En dat terwijl de gemeenten samen een cultuurfestival organiseren omdat zij zich cultureel verbonden voelen. In de les wordt de kinderen dit bijgebracht.

De les is onderdeel is van het kunstfestival Bommelerwaard. Tijdens het festival vieren Maasdriel en Zaltbommel het cultuur historisch erfgoed. Dit weekend is er een theaterwandeling waarbij zowel amateurs als professionals theater, muziek en poëzie laten zien en horen. Het werkstuk dat de kinderen hebben gemaakt is daar te bewonderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Nieuws
Deel dit artikel: