Nieuws

Jaren cel voor gewelddadige woningoverval in Arnhem

Een 22-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot vier jaar cel voor een gewelddadige woningoverval. Bij de overval in de zomer van 2015 raakte de bewoner gewond. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 22-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot vier jaar cel voor een gewelddadige woningoverval. Bij de overval in de zomer van 2015 raakte de bewoner gewond.
Op 3 juni van dat jaar werd een 67-jarige man in zijn woning aan de Dukenburgstraat overvallen door twee daders. De man en iemand die bij hem op bezoek was, werden met tape vastgebonden. De bewoner werd vervolgens met een vuurwapen geslagen en liep verwondingen aan het hoofd op. De daders gingen er met 700 euro contant geld vandoor. 

Vingerafdrukken

De daders waren lange tijd spoorloos. Pas eind vorig jaar kwam de politie één van de twee op het spoor. De 22-jarige Arnhemmer ontkende na zijn aanhouding betrokken te zijn geweest bij de overval. De rechtbank gelooft dat niet, omdat op de tape twee vingerafdrukken van hem werden gevonden.
De rechter legt de man een celstraf van vier jaar op, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moet hij het slachtoffer ruim 6000 euro schadevergoeding betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!