Nieuws

Het nieuws van donderdag in vijf minuten

Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer:
Negenhonderd dode varkens in Winterswijk. Door een probleem met de ventilatie zijn de dieren mogelijk gestikt. De NVWA heeft de zaak in onderzoek.
Staatsbosbeheer op De Veluwe gaat strenger controleren of bezoekers zich aan de regels houden. Sinds bekend is dat de wolvin jonkies heeft, zijn boswachters beducht voor een toename van het 'wolventoerisme'.
En:
De gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre starten een onderzoek naar historische interieurs in hun gebied. Die interieurs vertellen een verhaal over de vroegere bewoners.
Kijk hier de uitzending terug:
Het nieuws van donderdag 20 juni in 5 minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!