Voor het eerst militairen uit Mauritius en Sierra Leone naar Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN - Een primeur voor de Nijmeegse Vierdaagse: dit jaar lopen voor het eerst militairen uit Mauritius en Sierra Leone mee. Over minder dan een maand staan de militairen aan de start van het wandelevenement.

'Het is een klein dorp wat we hier bouwen op Heumensoord', vertelt adjudant Fred Bakker in een grote, nog vrij lege tent in de bossen van Heumensoord, net onder Nijmegen. Over iets minder dan een maand heeft deze grootste tent van het kamp zo'n 480 slaapplekken. In totaal zullen 7200 mensen op kamp Heumensoord verblijven tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Onder hen dit jaar dus een militair van Mauritius en een militair uit Sierra Leone, bevestigt korporaal Langenberg. Nog niet eerder liepen militairen uit deze landen mee in de Nijmeegse Vierdaagse. Langenberg: 'We hebben nieuwe vlaggen moeten maken voor deze twee landen.'

Unieke komst buitenlandse militairen

Militairen uit 34 verschillende landen komen dit jaar naar het Gelderse wandelevenement. Naast de bijzondere deelname uit Mauritius en Sierra Leone, loopt ook een militair mee uit Vaticaanstad, als onderdeel van de Zwitserse Garde. Fred Bakker: 'Dat deze militairen meedoen is een bijzonderheid voor de 2019-editie'.

Ook loopt een eenheid van de landmacht, nu nog gestationeerd op Curaçao, mee in de wandelmars. Zij komen binnenkort terug naar Nederland en lopen dan gelijk mee in de Vierdaagse.

Maar voordat al die militairen naar Nijmegen kunnen komen, moet eerst het volledige kamp Heumensoord opgebouwd worden. 'We hebben een voorbereiding van ongeveer een maand', aldus Bakker. 'Dat hebben we hard nodig op alle bedden erin te zetten en de tenten te plaatsen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: