Nieuws

Vitesse huurt Armando Obispo van PSV

Armando Obispo gaat van PSV naar Vitesse.
PSV verhuurt Armando Obispo aan Vitesse. De Brabander, afkomstig uit de eigen opleiding van de Eindhovense club, is zondag aanwezig bij de eerste training. © ANP
ARNHEM - PSV verhuurt Armando Obispo aan Vitesse. De Brabander, afkomstig uit de eigen opleiding van de Eindhovense club, is zondag aanwezig bij de eerste training.
door Richard van der Made
Obispo is een 20-jarige verdediger die vooral in het centrum speelt. Hij is linksbenig. Dinsdag werd de inwoner van Boxtel medisch gekeurd door Vitesse. Bij PSV staat hij nog tot de zomer van 2021 onder contract. 

Europees voetbal

'Vitesse is een goed georganiseerde en voetballende ploeg die altijd in de subtop meedoet', zeg Obispo over zijn nieuwe club. 'De ervaring leert dat jonge spelers in Arnhem de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ik ga er alles aan doen om waardevol te zijn hier. Daarmee hoop ik bij te dragen aan de ambitie van de club, namelijk het behalen van Europees voetbal.'

Schaars

Technisch directeur Mo Allach noemt hem talentvol. 'Hij krijgt bij ons de kans om zichzelf te laten zien en van waarde te zijn voor de club. Linksbenige verdedigers zijn schaars, dus ik ben blij dat we met Armando onze gewenste versterking hebben kunnen binnenhalen.'

Houwen terug

De huurling van PSV is de eerste nieuwe speler bij de Arnhemse club voor het nieuwe seizoen. Eerder werd al bekend dat Jeroen Houwen terugkeert in de selectie, maar hij staat al onder contract bij Vitesse. Houwen werd verhuurd aan Telstar waar hij, ook door blessureleed, weinig speelde. 
De 23-jarige doelman moet de concurrentie in de voorbereiding aangaan met Remko Pasveer die het afgelopen seizoen Eduardo uit het elftal speelde. De Portugees werd verhuurd door Chelsea, maar keert niet meer terug bij Vitesse. 

Verhuurde spelers

Zondag hervat Vitesse het seizoen met de eerste training op Papendal. Daar zal ook Thomas Bruns weer te bewonderen zijn. De middenvelder werd een half jaar verhuurd aan FC Groningen. Ook Khalid Karami is dan weer van de partij. NAC mocht hem tijdens de tweede seizoenshelft lenen van de Gelderse subtopper.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!