Nieuws

Honderden dode vissen nabij Winterswijk

In de Osink-Bemersbeek in het buitengebied van Winterswijk zijn honderden dode vissen gevonden. De sterfte is het gevolg van een lekkage van chloorhoudend water. © REGIO8 (archief
ULFT - In de Osink-Bemersbeek in het buitengebied van Winterswijk zijn honderden dode vissen gevonden. De sterfte is het gevolg van een lekkage van chloorhoudend water.
'Maandag is via een hemelwaterafvoer van het gemeentelijk rioleringsstelsel chloorhoudend water in de Osink-Bemersbeek terechtgekomen ter hoogte van de Meester Meinenweg in Kotten', zo laat het Waterschap Rijn en IJssel weten. Als gevolg van het lek zijn over een traject van tweehonderd meter tussen de vijfhonderd en duizend dode vissen gevonden. Het gaat daarbij voornamelijk om beekprikken.
Het Waterschap heeft in samenspraak met de gemeente Winterswijk de uitstroom van het hemelwaterriool afgedamd om verdere schade te voorkomen en een gedeelte van de beek is schoongespoeld. Tachtig nog levende vissen zijn overgezet naar een andere gedeelte van het water. Gemeente en Waterschap voeren onderzoek uit naar de herkomst van de lozing.