Nieuws

Sociale start-up STUCK komt in actie voor vaders

Foto ter illustratie: Pixabay
Vier studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, samen STUCK, plakten dinsdag stickers door het centrum van Utrecht om aandacht te vragen voor de petitie #Change4Fathers. De petitie moet ervoor zorgen dat aankleedkussens in de nabije toekomst ook in herentoiletten te vinden zijn. Bij 40.000 handtekeningen dient STUCK de petitie in bij de Tweede Kamer.
UTRECHT - Vier studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, samen STUCK, plakten dinsdag stickers door het centrum van Utrecht om aandacht te vragen voor de petitie #Change4Fathers. De petitie moet ervoor zorgen dat aankleedkussens in de nabije toekomst ook in herentoiletten te vinden zijn. Bij 40.000 handtekeningen dient STUCK de petitie in bij de Tweede Kamer.
De jonge onderneming vindt dat een vader gelijkwaardig moet zijn aan een moeder. Volgens hen lijkt het alsof we dit wel vínden met z’n allen, maar de publieke ruimte geeft er volgens de start-up geen gehoor aan. 'Want waarom moet je als jonge vader vaak het damestoilet in om je baby te verschonen?'
De studenten vinden dat aankleedkussens ofwel op een genderneutrale plek aanwezig moeten zijn, ofwel én in het damestoilet én in het herentoilet. De komende dagen gaan ze Den Haag en Eindhoven in om ook daar stickers te plakken.