Onweer, hagel en zware windstoten: KNMI waarschuwt voor noodweer

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onder meer Gelderland. De waarschuwing geldt tot 24.00 uur. Er worden onweersbuien met hagel en zware windstoten verwacht. In Bemmel kwamen woensdagmorgen grote hagelstenen naar beneden.

De onweersbuien kunnen gepaard gaan met windstoten tot wel 75 kilometer per uur. Vooral in het oosten van de provincie kunnen de buien nog zwaarder uitpakken, aldus het KNMI.

Rond 11.20 uur hingen zware onweersbuien boven de Veluwe.

Zie ook: Waarschuwing KNMI

Heel broeierig

'Je voelt al dat er straks wat gaat gebeuren, want het is heel broeierig. Vanochtend was het voor 8.00 uur al 20 graden', vertelt Dorien Bouwman van MeteoGroup. Volgens haar wordt het vandaag 27-30 graden. 'De buien brengen wel enige verkoeling, dat kan een voordeel zijn.' 

De weervrouw verwacht dat de eerste buien tussen 14.00 en 15.00 uur over Gelderland trekken. In de late avond en nacht verdwijnen ze.

Hittegolf

Volgende week is er kans op een hittegolf. Dat zou de eerste van het jaar zijn. 'Ik zie een heleboel dertigers staan', zegt Bouwman. 'Daaruit kan ik concluderen dat het behoorlijk heet gaat worden.'

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Noodweer Nieuws
Deel dit artikel: