Zwembadbestuur Culemborg ziet nog kansen

CULEMBORG - Ze willen wat meer tijd. Het bestuur van Stichting Zwembad Culemborg hoopt met een plan te komen om het zwembad rendabeler te laten draaien. De zaak laten overnemen door een commerciële partij behoort daarbij nadrukkelijk tot de opties.

De gemeenteraad moet donderdag dan niet al het besluit nemen om het zwembad eind dit jaar te sluiten zoals het college voorstelt. Het bad krijgt nu al bijna drie ton subsidie per jaar, maar een onderzoeksbureau heeft vastgesteld dat er jaarlijks nog eens twee ton bij moet als er niets verandert.

Vooral kinderen en ouderen de dupe

Tijdens de inspraakronde twee weken terug in de commissievergadering bleek al dat er veel weerstand is als het om sluiting van het zwembad gaat. Insprekers wezen op het feit dat Culemborg een stad is aan een rivier. Kinderen moeten hier zwemles kunnen krijgen, lieten veel aanwezigen weten.

Berry Zomerhuis zwemt zelf met een groep ouderen. Ze denkt dat veel van de deelnemers uit haar groepje noodgedwongen moeten stoppen met zwemmen als het bad dichtgaat. Berry hoopt dat de gemeenteraad wil zoeken naar een oplossing. Ze denkt dat het kan lukken om extra geld te vinden wanneer de raad naar de totale begroting van de gemeente wil kijken en niet naar één of twee posten waar het geld dan uit moet komen.

tekst gaat verder onder video:

De beste uitkomst is uitstel van de beslissing

Voorzitter Hannie Treffers van de Stichting Zwembad Culemborg hoopt dat de raad nog niet een definitief besluit neemt en de tekorten voor dit jaar wil aanzuiveren. Ze hoopt op 18 juli een definitief reddingsplan voor het zwembad te kunnen presenteren.

Luister naar de radioreportage:

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg RegioTV Tiel Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: