Nieuws

Piloten veroordeeld voor vervoer heroïne vanaf Teuge

Het vliegtuigje op Teuge.
Twee Duitse piloten van 31 en 32 jaar zijn dinsdag veroordeeld tot zes jaar celstraf vanwege het vervoer van 60 kilo heroïne in twee koffers vanaf vliegveld Teuge. De hoeveelheid drugs had een straatwaarde 1,8 miljoen euro. © Politie
ZUTPHEN - Twee Duitse piloten van 31 en 32 jaar zijn dinsdag veroordeeld tot zes jaar celstraf vanwege het vervoer van 60 kilo heroïne in twee koffers vanaf vliegveld Teuge. De hoeveelheid drugs had een straatwaarde 1,8 miljoen euro.
De mannen waren op 20 januari 2017 vanuit Teuge via Duitsland op weg naar Engeland. Toen ze net boven Engeland vlogen, maakten zij rechtsomkeert naar Teuge. Daar werden zij gearresteerd door de marechaussee.
Beide piloten zeggen niet te weten dat er heroïne in de koffers zat. Maar de rechtbank oordeelt dat zij wel moesten hebben geweten dat zij iets illegaals aan het vervoeren waren. Al is het niet zeker dat ze wisten dat het om heroïne ging.

Hoger dan geëist

De straf is hoger dan de geëiste vijf jaar gevangenisstraf. Dat hangt samen met de hoeveelheid harddrugs die zij vervoerden en het feit dat de piloten gebruik hebben gemaakt van het betrekkelijk zwakke toezicht op een klein vliegveld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!