5 jaar cel geëist om brute woningoverval en mishandeling oudere vrouw

ZUTPHEN - Een 'laffe daad', dat zei de officier van justitie deze dinsdag over de overval op een 78-jarige vrouw in haar woning in Beekbergen eind 2018. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste voor de rechtbank in Zutphen vijf jaar cel tegen de 46-jarige verdachte.

'Laf' was eigenlijk nog maar een milde omschrijving, voegde de officier toe. 'Juist in haar eigen woning hoort mevrouw zich veilig te voelen. Dat gevoel van veiligheid is haar ontnomen.'

Geschopt en vastgebonden

Op 29 december 2018 drongen twee mannen de woning van de vrouw binnen. Het slachtoffer verzette zich, en werd in haar rug geschopt en vastgebonden aan handen en voeten.

Ze kreeg tape over haar ogen en mond geplakt. De daders wisten onder meer 2500 euro en een mobiele telefoon buit te maken.

'Enorme impact'

De officier vervolgde: 'Het delict moet een enorme impact op mevrouw hebben gehad. Maar niet alleen op haar. Ook haar kinderen moeten zich onmachtig voelen. Stel je voor dat je eigen moeder op die leeftijd met dit geweld wordt overvallen in haar eigen woning. Zou je haar ooit nog alleen durven laten?'

Het OM neemt het de verdachte kwalijk dat hij geen enkele verantwoordelijkheid nam voor zijn daad. De officier denkt dat er voldoende bewijs is tegen hem, zoals een rol tape in de woning van de verdachte met daarop bloed van het slachtoffer en DNA van zowel het slachtoffer als de verdachte.

Minderjarige verdachte

De andere verdachte die is aangehouden voor de overal is minderjarig. Hij heeft bekend dat hij de overval samen met de 46-jarige man uit Beekbergen pleegde. De zaak van de minderjarige verdachte is achter gesloten deuren behandeld.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Justitie Nieuws
Deel dit artikel: