Nieuws

Zeven jaar cel voor brute overval op 78-jarige vrouw

Een 27-jarige man uit Purmerend is dinsdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige overval in Arnhem. De buit bestond onder meer uit ruim 200.000 euro aan juwelen. © Opsporing Verzocht
ARNHEM - Een 27-jarige man uit Purmerend is dinsdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige overval in Arnhem. De buit bestond onder meer uit ruim 200.000 euro aan juwelen.
Een destijds 78-jarige vrouw werd in 2016 op klaarlichte dag in haar woning aan de Bakenbergseweg overvallen door twee mannen, die op brute wijze sieraden en een groot geldbedrag van haar stalen.

Aan de haren trap op getrokken

De vrouw stond in haar tuin toen de mannen haar naar binnen sleurden. Ze hebben de vrouw onder meer aan haar haren de trap op getrokken, in het gezicht geslagen, in de zij geschopt, tape over haar mond geplakt en haar aan een stoel vastgebonden.
Ook hebben zij haar bedreigd met een vuurwapen om de codes van de kluis te krijgen. 

Gezicht gezien

Als een van de overvallers met haar naar de slaapkamer gaat, weet ze ongemerkt een verborgen alarmknop in te drukken. Daardoor kon de politie haar na een uur bevrijden.
Het slachtoffer had nog wel de gezichtsbedekking van een van de daders af weten te trekken en zijn gezicht gezien. De man uit Purmerend moet een schadevergoeding van ruim 230.000 euro aan de vrouw betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!