Eerste Cittaslowsouvernir voor burgemeester Koops

HEERDE - Burgemeester Koops heeft dinsdagmiddag het eerste zogeheten 'Cittaslowsouvenir' dat door VisitHeerde is ontwikkeld in ontvangst genomen. Het houten schaapje met wol van de schaapskudde die loopt op de nabijgelegen Renderklippen symboliseert wat Heerde als gemeente wil uitstralen.

Het idee voor een eigen Heerdens Cittaslowsouvenir kwam van VisitHeerde, de nieuwe gastheerorganisatie ie voor Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. Het Cittaslow logo bestaat uit een slak, maar Heerde heeft veel meer met schapen die de heide begrazen op de Renderklippen. Schapen staan ook symbool in het gemeentelogo.

Het houten schaapje, dat echt handwerk is, is voor toeristen te koop in alle VisitHeerde recreatiepunten in de gemeente voor 9,75 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting die de Schaapskooi beheert.

Italiaanse bijeenkomst

De gemeente Heerde is sinds 2012 lid van Cittaslow; een wereldwijd netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Donderdag reist burgemeester Koops en wethouder Cegerek af naar Italië om daar met andere Cittaslow gemeenten bij elkaar te komen.

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: