Kledingmagazijn voor pleegouders 'Je mag er zijn' is op zoek naar uitbreiding in Gelderland

ARNHEM - 'Wanneer een kind uit huis geplaatst wordt dan gaat dat soms in een heel rap tempo. Ze krijgen vaak niks mee aan kleding en speelgoed. Soms worden kinderen zo van school gehaald en staan bij je voor de deur.' Irene Stam is samen met haar man al 25 jaar pleegouder. In die 25 jaar heeft ze meer dan 70 plaatsingen gehad. Wanneer er een kind in het gezin komt, heb je vaak op korte termijn kleding en spullen nodig. Hiervoor kunnen pleegouders terecht bij Stichting 'Je mag er zijn'.

In het kledingmagazijn van deze Stichting kunnen pleegouders gratis tweedehands kleding uitzoeken. Ook hebben ze daar gratis kinderwagens, autostoeltjes, boxen, fietsen en speelgoed voor pleegkinderen. In 2006 heeft Gonny Oosterkamp  uit Woudenberg (Utrecht) deze Stichting opgezet.

Door haar eigen ervaring als pleegouder wist zij hoe lastig het is om soms in korte tijd aan spullen te komen: 'Er is genoeg tweede hands speelgoed en kleding, waar niks mis mee is en zeker vaak nog een ronde mee kan. Om de kosten een beetje in de hand te houden kunnen mensen gratis spullen bij ons halen.' 

Bekijk hier de oproep: (tekst gaat verder na de video)

Uitbreiding

Gelderland telt volgens het CBS zo'n 2360 jongeren die opgenomen zijn in een pleeggezin. Landelijk ligt dit aantal op ruim 20.000 duizend jongeren. In heel Nederland zijn er vijf locaties waar mensen terecht kunnen voor kleding en spullen, maar als het aan Gonny ligt blijft het daar niet bij: 'We zitten met onze stichting nu in Utrecht, Brabant, Noord Holland, Zuid Holland, Drenthe maar Gelderland is nog niet vertegenwoordigd. Het zou mooi zijn als er mensen in Gelderland zijn die ons initiatief omarmen en een Kledingmagazijn in Gelderland willen opzetten. Er zijn nu mensen die soms vanuit Apeldoorn naar Woudenberg komen om spullen te halen. Het zou mooi zijn als zij gewoon in hun eigen regio terecht kunnen.'

In de tv-uitzending van Gelderland helpt doet Gonny dan ook een oproep aan de mensen in Gelderland of er iemand is die namens Stichting 'Je mag er zijn' een kledingmagazijn wil op zetten:

Naast dat zij graag met de Stichting willen uitbreiden zijn ze voor het magazijn ook altijd op zoek naar kinderkleding: 'We verzamelen kinderkleding  van maat 50 tot en met 176, autostoeltjes voor kinderen vanaf 1 jaar, paraplu buggy's maar ook wandelwagens, campingbedjes, wipstoeltjes, fietsstoeltjes, speelgoed en andere bruikbare kinderartikelen. Voor meer informatie zie ook de website van Gelderland helpt.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland helpt is te vinden op:
www.gelderlandhelpt.nl
www.facebook.com 
Radio:elke dag op omroep Gelderland om 11.10 en 16.20 en op zaterdag van 12.00-14.00  
TV: elke zondag (17.20, elk uur h.h.) en dinsdag en donderdag (17.45, elk uur hh)    

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: