Laptops deltaWonen voor Taalpunt Oldebroek

OLDEBROEK - De projectgroep laaggeletterdheid van woningbouwvereniging deltaWonen overhandigde maandag drie laptops aan Taalpunt Oldebroek. Het Taalpunt had eerder aan deltaWonen laten weten op zoek te zijn naar laptops die niet meer gebruikt worden in een bedrijf, maar nog wel even mee kunnen.

Het Taalpunt gaat de laptops gebruiken om inwoners digitaal vaardiger te maken.

Laaggeletterdheid

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. DeltaWonen vindt duidelijke communicatie en een begrijpelijke boodschap belangrijk. Daarom besteden ze dit jaar extra aandacht aan laaggeletterdheid. Zo kunnen ze huurders die hulp nodig hebben bij lezen en schrijven doorverwijzen naar organisaties die hen kunnen helpen, zoals het Taalpunt.  

Congres voor relaties en leveranciers deltaWonen

DeltaWonen en Club Cele houden op woensdagmiddag 11 september een congres over laaggeletterdheid. Tijdens het congres zoeken ze de verbinding en vergroten we het bewustzijn rondom laaggeletterdheid. Relaties en leveranciers van deltaWonen hebben kort geleden een vooraankondiging ontvangen. Meer informatie op www.deltawonen.nl/laaggeletterdheid

 

Meer over dit onderwerp:
Locourant Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: