Nieuws

Het nieuws van maandag in vijf minuten

Presentatrice Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer: 
Edenaren maken zich zorgen om de terugkeer van de kinderen van een IS-moeder, die ondergebracht zijn bij hun grootouders. Opa zou zelf IS-sympathisant zijn. Burgemeester Verhulst sprak al zijn zorgen uit en ook lokale politici doen een duit in het zakje.
In Kekerdom (gemeente Berg en Dal) zijn ze het zat: parkeeroverlast. Al jaren ervaren inwoners overlast en die begint langzaam maar zeker gierend uit de hand te lopen. Na een gesprek met omwonenden zegt de gemeente naar oplossingen te kijken.
De gemeente Arnhem gaat het pasjessysteem voor afvalbakken niet versneld invoeren, nadat een meisje van 1 jaar oud onlangs in een ondergrondse afvalcontainer terechtkwam. De containers zijn nu vaak makkelijk te openen, en dat kan risico's opleveren.
Kijk hier de uitzending terug:
Het nieuws van maandag 17-05 in vijf minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!