Nieuws

Crowdfunding voor herstel Rhedense voetbalvereniging na tornado

Sjors Zuiderhoek en Huib Hermsen starten een crowdfundingsactie.
De kleedkamers van SC Rheden zijn totaal verwoest door de tornado die op dinsdag 4 juni over het dorp heen raasde. Dat zegt clublid Sjors Zuiderhoek, die samen met mede-lid Huib Hermsen een crowdfunding start. En daarom willen de vrienden 160.000 euro ophalen voor herstel. © Omroep Gelderland
De kleedkamers van SC Rheden zijn totaal verwoest door de tornado die op dinsdag 4 juni over het dorp heen raasde. Dat zegt clublid Sjors Zuiderhoek, die samen met mede-lid Huib Hermsen een crowdfunding start. En daarom willen de vrienden 160.000 euro ophalen voor herstel.
Tekst gaat verder na de video:
Crowdfunding voor herstel Rhedense voetbalvereniging na tornado
'Behalve in de kleedkamers is er veel schade rondom het veld en de accommodatie ontstaan', zegt Zuiderhoek. Hij wil dat zijn kinderen en volgende generaties kunnen blijven genieten van de voetbalvereniging. Het bestuur was direct enthousiast over het initiatief.

Filmpje met bekende filmvoetballers

Ze hopen door zoveel mogelijk aandacht de benodigde 160000 bij elkaar te krijgen. 'We willen een filmpje maken met bekende Rhedense voetballers als Phillip Cocu, Henk ten Cate en Martin Laamers. Die willen vast wel meewerken.' Ook bedrijven worden benaderd om bij te dragen.
Mocht de actie niet slagen dan gaat de opbouw volgens Zuiderhoek zeker langer duren. 'En ik vraag me af of de vereniging dan wel in ere hersteld zal worden.'

Zie ook: