Voorwaardelijke celstraf voor mishandeling in 's-Heerenberg

ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft maandag een 37-jarige man uit 's-Heerenberg veroordeeld voor mishandeling van zijn partner en haar zoontje. De rechter legde de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken op met een proeftijd van twee jaar.

Tijdens een ruzie duwde de man zijn partner op de grond. Vervolgens schopte hij haar en sloeg hij haar met een stuk en met gebalde vuist. Toen het destijds 9-jarige zoontje van zijn partner zich ermee bemoeide, duwde de man hem ook zo hard dat het jongetje op de grond viel. De man vernielde daarna nog een scooter buiten en sloeg zijn partner nogmaals met een stok en met zijn vuist.

Dader woont weer samen

De rechtbank acht huiselijk geweld bewezen en vindt dit een ernstig feit. Bij de straf weegt de rechter echter mee dat de man sinds de schorsing van zijn voorlopige hechtenis een positieve ontwikkeling laat zien. Hij werkt mee aan zijn behandeling, woont inmiddels weer samen met zijn zwangere partner en is een eigen bedrijf gestart.

Herhaling van het geweld moet voorkomen worden en de rechtbank oordeelt dan ook dat hulpverlening moet worden ingezet. Daarom krijgt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf en verbindt de rechtbank hier bijzondere voorwaarden aan in de vorm van een meldplicht bij de reclassering en een ambulante behandelverplichting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: