Nieuws

Tweehonderd uur taakstraf voor openlijk geweld

Archieffoto
Twee Polen en een Bulgaar zijn maandag veroordeeld voor openlijke geweldpleging tegen twee personen. Het incident vond in november 2018 plaats op een parkeerplaats in Kerkdriel.
ARNHEM - Twee Polen en een Bulgaar zijn maandag veroordeeld voor openlijke geweldpleging tegen twee personen. Het incident vond in november 2018 plaats op een parkeerplaats in Kerkdriel.
De rechter legt de drie mannen een taakstraf van 200 uur op. Ook moeten zij allen een schadevergoeding van ruim 3.200 euro betalen aan één van de slachtoffers. Deze persoon liep tijdens het gevecht een gebroken enkel en een gebroken kaak op. Hij moest hiervoor worden geopereerd. Ook is dit slachtoffer in therapie geweest om zijn trauma te verwerken.

Daders in de meerderheid

Het is niet duidelijk wie van de drie daders verantwoordelijk is voor de gebroken enkel van het slachtoffer. De rechtbank is daarnaast niet overtuigd dat de man die verantwoordelijk is voor het kaakletsel, dit met opzet wilde veroorzaken.
Omdat de drie mannen allemaal een bijdrage leverden aan het fysieke geweld en omdat zij in de meerderheid waren ten opzichte van de twee slachtoffers, acht de rechtbank openlijke geweldpleging bewezen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!