Kinderen drinken een week alleen water: 'Ik ga cola heel erg missen'

HARDERWIJK - Leerlingen van basisschool Het Baken in Harderwijk doen mee aan de 7 dagen water challenge. De leerlingen, maar ook de juffen en meesters, drinken de hele week alleen maar water en dat is even wennen.

door Kelly Tanghe

Frisdrank is dus uit den boze en dat valt de leerlingen zwaar. 'Ik ga de cola heel erg missen. Ik drink dat ook best veel. Elke avond wel, dus dat ga ik het meeste missen', vertelt Kirsten Looman uit groep 8. 

Jongeren op Gezond Gewicht

De challenge is georganiseerd door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Ambassadeur Bram van Polen, die voetbalt bij PEC Zwolle, gaf het startsein.

'Ik vind het als ambassadeur belangrijk dat kinderen water drinken. Allereerst heb je natuurlijk vocht nodig, maar water is ook voor iedereen toegankelijk', legt hij uit. 

De tekst gaat verder onder de reportage

Komkommer, fruit en munt

Om het water wat lekkerder te maken worden er stukjes fruit, komkommer of munt toegevoegd. Van Polen hoopt dat de kinderen dat thuis ook doen.

'Je ziet hier op het schoolplein dat kinderen het erg leuk vinden om de verschillende smaakjes te proberen en te mengen. Ik hoop dat ze thuis ook creatiever gaan zijn met water en daardoor ook meer water gaan drinken', aldus de profvoetballer. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Nieuws
Deel dit artikel: