Gemeente Tiel verkoopt veerpont Pomona

TIEL - Veerpont Pomona is te duur en wordt daarom door de gemeente Tiel verkocht aan een particuliere partij. Bij de aanschaf van de boot was geen rekening gehouden met eventuele dure reparaties aan de boot en extra kosten voor een vervangend pontje.

Zo was de Pomona onlangs een tijdje uit de vaart omdat de schroefas kapot was. Deze reparatie kostte de gemeente ruim 27.000 euro. Daarnaast moest Tiel een vervangende boot inhuren voor 2000 euro per dag. Eerder al moest een klep vervangen worden; dat kostte ook de nodige euro's.

Door het veer te verkopen is Tiel nu af van deze onzekere post in de begroting. Het veerbedrijf dat de boot heeft gekocht voor 500.000 euro, heeft meerdere veerdiensten in de portefeuille en zorgt zelf voor vervangend vervoer als dat nodig is. Een kaartje voor de pont blijft dezelfde prijs.

Gemeente blijft financieel ondersteunen

Tiel stopt jaarlijks nog steeds een bedrag van ruim 130.000 euro in de boot. Met de gemeente West Maas en Waal wordt nog overlegd om te bekijken of de bijdrage van die gemeente hoger kan worden. De gemeenteraad van Tiel moet binnenkort beslissen of men akkoord gaat met het plan.