Eindelijk andere muziek op carillon

BARNEVELD - Barneveld is weer bij de tijd en er klinkt weer andere muziek op het carillon van de Oude Kerk. Een broedend paar slechtvalken zorgde ervoor dat de kerktoren maanden niet beklommen mocht worden. Dat kan nu wel weer, want de slechtvalken zijn vertrokken.

Al maanden klonk in Barneveld hetzelfde liedje vanaf de kerktoren. De gemeente Barneveld hield zich aan de natuurbeschermingswet om het broedend paar niet te storen.

Dat betekende dat er absoluut niemand de toren op mocht. Daardoor kon de klok niet verzet worden en kon er geen nieuwe muziek op het carillon gespeeld worden. Dat is nu verleden tijd. De valken zijn gevlogen.

Bij de tijd

Een woordvoerder van de gemeente Barneveld laat weten dat op maandag de klok weer de juiste tijd aan zal geven: 'Daar wordt op dit moment voor gezorgd.'

Nieuwe muziek

Beiaardier Boudewijn Zwart kon vrijdag al een nieuw repertoire ten gehore brengen. Barnevelders kunnen nu genieten van vier nieuwe melodieën. Eén daarvan is het gezang God is getrouw, Zijn plannen falen niet.

Zwart heeft ook al een verzoeknummer gespeeld en daarmee een belofte ingelost. Voor een mevrouw die onderaan de toren woont, heeft hij een nummer uit de musical The Sound of Music gespeeld.

Zie ook: Al maanden hetzelfde liedje in Barneveld door slechtvalken in kerktoren

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Nieuws
Deel dit artikel: