Nieuws

Aalten trekt nog geen conclusies na vernietigend rapport Laborijn

De fracties van de gemeenteraad van Aalten willen nog geen conclusies trekken naar aanleiding van het rapport over sociale dienst Laborijn. © REGIO8 / Omroep Gelderland
AALTEN - De fracties van de gemeenteraad van Aalten willen nog geen conclusies trekken naar aanleiding van het rapport over sociale dienst Laborijn.
'We laten ons de komende week uitgebreid informeren over de feiten en omstandigheden', laat CDA'er Raimond Smit namens alle fracties weten. 'Nadien zullen we het beste doen voor alle inwoners van de gemeente en in het bijzonder de cliënten van Laborijn.'

Vernietigend rapport

De sociale dienst kwam afgelopen week onder vuur te liggen na een vernietigend rapport van Bureau Berenschot. Een groot deel van de cliënten van Laborijn voelt zich kleinerend, minachtend en respectloos behandeld.
Laborijn beoordeelt uitkeringsaanvragen en begeleidt mensen naar werk in de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Binnen deze drie gemeenten krijgen ongeveer 2600 mensen een uitkering van Laborijn.

Bezorgd om cliënten

De PvdA-fracties van de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek lieten afgelopen weekend weten bezorgd te zijn over de cliënten van Laborijn. De gemeente Oude IJsselstreek besloot een dag na de publicatie van het rapport om te stoppen met de sociale dienst.
Oude IJsselstreek is niet tevreden over de manier waarop Laborijn omgaat met haar cliënten en wil zo snel mogelijk de menselijke maat weer terug hebben. Aalten wil dus nog geen conclusies trekken.
De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft het onderwerp op 3 juli op de agenda staan.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!