Snelfietsroute tussen Ede en Wageningen bijna 9 ton duurder

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen moet 882.000 euro extra uittrekken voor de aanleg van een snelfietsroute tussen Ede en Wageningen. Dat blijkt uit financiële stukken.

door Joukje Valkenburg - Beiboer

Daarmee komen de totale kosten voor Wageningen uit op ruim 1,6 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele van de 750.000 euro die de gemeente in 2017 voor het fietsproject reserveerde. 

Meer geld voor Wageningse deel

'In het oorspronkelijke realisatiekrediet was een deel van het traject nog niet opgenomen omdat het tracé destijds nog niet bekend was', stelt het gemeentebestuur. Nu de plannen voor de snelfietsroute verder uitgewerkt zijn, blijkt dat er veel meer geld nodig is voor het 'Wageningse deel van de snelle fietsroute'. De gemeente reserveert er per 2022 dus 882.000 euro extra voor. 

In totaal zijn de kosten van het hele fietstracé tussen Ede en Wageningen geschat op 13 miljoen euro. Naast Wageningen betaalt ook de gemeente Ede mee. Die heeft 4,6 miljoen euro voor het fietsproject begroot. De provincie Gelderland en het Rijk hebben subsidies beschikbaar gesteld. 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!