Nieuws

Apeldoornse Shana tweede op EK Motorcross

Shana van der Vlist.
Shana van der Vlist uit Apeldoorn is tweede geworden op het EK Motorcross Jeugd op de motorcrossbaan in Arnhem. Ze kwam in verschillende rondes net tekort om de Duitse Stephanie Laier van haar troon te stoten. Wel won Van der Vlist op spectaculaire wijze alle wedstrijden op de baan in Arnhem. © Omroep Gelderland.
ARNHEM - Shana van der Vlist uit Apeldoorn is tweede geworden op het EK Motorcross Jeugd op de motorcrossbaan in Arnhem. Ze kwam in verschillende rondes net tekort om de Duitse Stephanie Laier van haar troon te stoten. Wel won Van der Vlist op spectaculaire wijze alle wedstrijden op de baan in Arnhem.
Zowel in de kwalificatie, de eerste ronde als de tweede ronde wist van der Vlist de wedstrijden te winnen. De tweede wedstrijd deed ze dat zelfs met een ruime voorsprong van 20 seconden. Helaas is dat qua puntenaantallen niet genoeg. De Duitse Stephanie Laier sleepte met 12 punten meer de Europese titel in de wacht.
De race zaterdag en zondag op het circuit in Arnhem was de afsluitende cross van het Europees Kampioenschap voor de jeugd. De beste jonge coureurs uit Noord- en West-Europa kwamen daarvoor naar Gelderland. Op het nieuwe Arnhemse circuit lag hun laatste kans op kwalificatie voor de finale van het EK Motorcross, eind juli in Tsjechië.
Dat op het nieuwe circuit drie jaar na de opening al een EK wedstrijd wordt verreden is bijzonder. Eerder werden op het parkoers ook al de Open Nederlandse Kampioenschappen verreden. Organisator Dik van Wikselaar: 'Ik ben ontzettend trots en blij dat wij dit EK mochten organiseren, zo kort na onze opening. Dit is tot nu toe de kroon op onze baan.'