Meisje bevrijd uit afvalcontainer in Arnhem

ARNHEM - In Arnhem is een kind zondagmiddag in een ondergrondse afvalcontainer beland. De brandweer kon het kindje snel uit de container bevrijden. Volgens buurtbewoners gaat het om een meisje van ongeveer 1 jaar oud. De wijkagent meldt dat een ander kind het meisje in de container had gestopt.

Het incident gebeurde rond 14.15 uur op de Wormerveerstraat in de wijk Elderveld. De hulpdiensten rukten meteen uit, inclusief een traumahelikopter. Ook de moeder was snel ter plaatse.

De brandweer wist het meisje al snel uit de container te halen. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het jonge kind, dat voor controle naar het ziekenhuis is gebracht. 

Volgens een fotocorrespondent belandde het meisje mogelijk tijdens het spelen in de container. De wijkagent laat op Instagram weten dat een ander kind het meisje in de container stopte. 'Wees alsjeblieft voorzichtig met dit soort containers en haal er geen grappen mee uit!', waarschuwt de agent.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Eerder incident in 2017

In 2017 viel er ook al eens een kind in een Arnhemse afvalcontainer. Dat gebeurde aan de Scheepvaart in de wijk Schuytgraaf. Een 5-jarige jongetje klom toen in een onbewaakt ogenblik in de container. Hij hield er schrammen en bulten aan over.

Pasjessysteem

Voor toegang tot de afvalcontainers hadden Arnhemmers eerder een pasje nodig. Gebruik van een pasjessysteem bleek echter strijdig met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De gemeente moest daarom alle containers weer toegankelijk maken voor iedereen.

Inmiddels neemt Arnhem het pasjessysteem toch weer in gebruik, omdat privégegevens van gebruikers beter zijn beschermd. Volgens buurtbewoners is de container op de Wormerveerstraat nu niet voorzien van een pasjessysteem. 

   

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: