Vermiste hond duikt op in Achterhoek, 50 kilometer van Duits thuis

WINTERSWIJK MEDDO - Goed nieuws zaterdag voor de Duitse baasjes van hond Ella. Hun viervoeter raakte vermist in Gladbeck in Duitsland, maar dook twee weken later en 50 kilometer verderop weer op in Meddo. Zaterdagavond slaapt Ella weer thuis in haar eigen mand.

Ella nam twee weken geleden de benen vanuit Gladbeck. Haar baasjes zochten overal, maar zonder resultaat. Deze week ontving Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk meldingen van een ronddwalende hond in Harreveld en Lichtenvoorde. Vrijdag gebeurde hetzelfde vanuit Winterswijk.

De hond reageerde echter schuw en liet zich niet zomaar vangen. Totdat een staleigenaar in Meddo merkte dat een doos met vogelvoer was aangevreten. Zaterdag zag de man een hond naast zijn schuur liggen. Met geduld en zachte stem wist hij het dier dan toch te vangen. Ze liep rustig met hem mee.

Kilometers in de pootjes

Medewerkers van de dierenambulance constateerden dat het inderdaad ging om Ella. 'We maken niet vaak mee dat honden zo ver van huis weglopen. Ze had flink wat kilometers in de pootjes zitten. Ze zat onder de teken en was vermagerd, maar verder was ze in goede doen', zegt een medewerkster van de dierenambulance.

Haar blije baasjes kwamen meteen vanuit Duitsland aangereden om hun hond op te pikken. Het dier reageerde uitgelaten op het weerzien en ging meteen mee naar huis.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: