Nieuws

Schaapskudde op bezoek bij ouderen Rhederhof

RHEDEN - 'De schapen horen bij Rheden en daarom moeten ook ouderen kunnen meegenieten van de tocht van de schapen naar het scheerdersfeest', dat vindt schaapsherder Cynthia Berendsen. Daarom zijn zij en haar schapen zaterdagochtend op hun tocht gestopt bij verzorgingshuis Rhederhof.
Al meer dan vijftig jaar lopen de schapen van Stichting Rhedense Schaapskudde op de derde zaterdag in juni naar het dorp om geschoren te worden. Dat gebeurt nog op ambachtelijke wijze, met een herdersschaar. Dit jaar wordt voor het eerst een bezoekje gebracht aan de ouderen van het verzorgingshuis.

Cadeautjes voor de bewoners

De schaapskudde werd begeleid door burgemeester Carol van Eert en wethouder Marc Budel. Zij reden mee in een open koets. Bij verzorgingshuis Rhederhof werden cadeautjes aan de bewoners overhandigd. Daarna trokken de schapen verder om even verderop geschoren te worden. Aan het eind van de middag gaan ze weer terug naar hun kooi net buiten het dorp. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!