Nieuws

Landelijke brandweer herdenking in Schaarsbergen

ARNHEM - In Schaarsbergen bij Arnhem herdenken nabestaanden en collega's zaterdagmiddag brandweerlieden die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. De jaarlijkse herdenking vindt plaats bij het Nationaal Brandweermonument aan de Kemperbergerweg.
Brandweerkorpsen gaven zaterdagochtend alvast massaal gevolg aan de oproep om de brandweervlag halfstok te hangen en hun profielfoto op social media in het zwarte rouwlogo van de brandweer te veranderen.
'Als brandweer staan we 24/7 met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Daar zijn we ons van bewust, maar we staan er niet iedere dag bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs', overweegt de brandweer bij de herdenking. 

Ereteken

Tijdens de herdenking stellen brandweren het ereteken in werking: twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. Korpsen in de regio zijn gevraagd om gelijktijdig met de landelijke herdenking zelf ook een minuut lang het ereteken te maken om stil te staan bij de moed van hun collega's. En om dat live te streamen op Facebook en er foto's en films van te posten op hun accounts met hashtag #Brandweerherdenking.
Brandweer Doetinchem maakt een ereteken.
In Schaarsbergen bij Arnhem herdenken nabestaanden en collega's zaterdagmiddag brandweerlieden die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. De jaarlijkse herdenking vindt plaats bij het Nationaal Brandweermonument aan de Kemperbergerweg. © Harry Bouwmeister
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!