Nieuws

Glasvezel in buitengebied Rivierenland gaat er komen

Snel internet voor het buitengebied in Rivierenland gaat er komen. De afgelopen weken hebben inwoners van kleine kernen en de buitengebieden van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zich aangemeld voor het glasvezelproject van Regio Rivierenland met Digitale Stad. © Pixabay
TIEL - Snel internet voor het buitengebied in Rivierenland gaat er komen. De afgelopen weken hebben inwoners van kleine kernen en de buitengebieden van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zich aangemeld voor het glasvezelproject van Regio Rivierenland met Digitale Stad.
De minimale deelname voor doorgang van het project is gehaald. De gemeenteraden zijn kort na de zomervakantie aan zet om een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie op te zetten voor de aanleg en het beheer van het netwerk.
Regio Rivierenland moest de Europese Commissie toestemming vragen, wat vaak een hobbel is voor dergelijke projecten. Eerder dreigde het snelle internet voor het buitengebied in het water te vallen toen de aanbesteding voor de aanleg, onderhoud en beheer mislukte.
Gemeenteraden moeten nu een definitief besluit nemen over een gemeenschappelijke regeling. Als zij dat doen zal nog dit jaar met de aanleg van het glasvezelnetwerk worden gestart.