Mike Snoei: 'Vier nieuwe spelers bij De Graafschap'

De supporters van De Graafschap kunnen op korte termijn nieuwe spelers verwachten. Dat vertelde trainer Mike Snoei vrijdag in het programma De Week van Gelderland.

door Sander Maassen van den Brink

'Er komt heel snel een nieuwe as met spelers die passen bij De Graafschap', vertelde Snoei. 'Er komen snel drie of vier spelers aan die de supporters echt gaan verrassen.' De trainer laat zien dat hij meteen wil aanpakken bij De Graafschap. De spelers worden binnen enkele dagen gepresenteerd als zij door de medische keuring komen. 

Een van de spelers die overkomt naar De Graafschap is de 29-jarige verdediger Toine van Huizen. Met hem werkte Snoei het afgelopen jaar samen bij Telstar. 'Toine heeft al een kop van een Superboer en kent het klappen van de zweep. Hij is misschien niet de beste voetballer, maar kopt wel vliegtuigen uit de lucht.' De andere namen wilde de trainer nog niet prijsgeven. 

Bekijk hier het gesprek met Mike Snoei bij De Week van Gelderland (vanaf minuut 21.00):

'Hier is jullie nummer zeven van het lijstje'

Een verrassing dus. Misschien wel net zo'n grote als de aanstelling van Mike Snoei zelf. Hij werd door niemand echt als kandidaat genoemd bij De Graafschap. Sterker nog, de Superboeren spraken onder andere al met Peter Hyballa en Jurgen Streppel. 

Dat sterkte Snoei overigens wel in zijn verhaal toen hij op sollicitatie ging bij De Graafschap. 'Ik kwam binnen en zei: nou, hier is jullie nummer zeven van het lijstje. Iedereen moest lachen en het ijs was gebroken.'

Akkefietje

De trainer snapt wel dat hij geen eerste keus was. 'De Graafschap wilde mij in eerste instantie niet door een akkefietje wat ik vorig jaar op de Vijverberg had. Ik zat klaar voor een persconferentie, maar moest daar drie kwartier op wachten. Toen ben ik naar huis gegaan en dat vonden ze niet passen bij De Graafschap. Maar dat akkefietje was al snel geen onderwerp meer van gesprek.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: