Nieuws

Apeldoornse Shana racet om titel op EK Motorcross in Arnhem

Ronkende motoren, modder en stofwolken dit weekend in Arnhem. Op het gloednieuwe motorsportpark Gelderland Midden werd het EK Motorcross voor de jeugd gehouden. Shana van der Vlist uit Apeldoorn doet een gooi naar het Europees Kampioenschap. © Shana van der Vlist
ARNHEM - Ronkende motoren, modder en stofwolken dit weekend in Arnhem. Op het gloednieuwe motorsportpark Gelderland Midden werd het EK Motorcross voor de jeugd gehouden. Shana van der Vlist uit Apeldoorn doet een gooi naar het Europees Kampioenschap.
De race zaterdag en zondag op het circuit in Arnhem is de afsluitende cross van het Europees Kampioenschap. De beste jeugdige coureurs uit Noord- en West-Europa komen daarvoor naar Gelderland. Op het nieuwe Arnhemse circuit ligt hun laatste kans op kwalificatie voor de finale van het EK in Tsjechië eind juli. 
Bij de dames probeert de 20-jarige Shana van der Vlist zich te kronen tot Europees kampioen motorcross. Ze staat momenteel nog tweede achter de Duitse Stephanie Laier. Van der Vlist begon al op haar derde met crossen. Toen op een quad, maar al snel volgde de motor. 
Dat op het nieuwe park net drie jaar na de opening al een EK wedstrijd wordt verreden is bijzonder. Eerder werden op het circuit ook al de Open Nederlandse Kampioenschappen gereden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!