Apeldoornse Shana racet om titel op EK Motorcross in Arnhem

ARNHEM - Ronkende motoren, modder en stofwolken dit weekend in Arnhem. Op het gloednieuwe motorsportpark Gelderland Midden werd het EK Motorcross voor de jeugd gehouden. Shana van der Vlist uit Apeldoorn won het evenement en staat daarmee tweede in het Europees kampioenschap..

De race zaterdag en zondag op het circuit in Arnhem was de afsluitende cross van het Europees Kampioenschap. De beste jeugdige coureurs uit Noord- en West-Europa kwamen daarvoor naar Gelderland. Op het nieuwe Arnhemse circuit lag hun laatste kans op kwalificatie voor de finale van het EK in Tsjechië eind juli. 

Bij de dames probeert de 20-jarige Shana van der Vlist zich te kronen tot Europees kampioen motorcross. Ze staat momenteel nog 13 punten achter op de Duitse Stephanie Laier. Zij gaat na de wedstrijd in Arnhem met 222 punten aan de leiding in het EK. Van der Vlist begon al op haar derde met crossen. Toen op een quad. Al snel volgde de motor, waar Gelderse Koppen tien jaar geleden nog een reportage over maakte. Kijk hier die reportage terug, vanaf minuut 20.

Dat op het nieuwe park net drie jaar na de opening al een EK wedstrijd werd verreden is bijzonder. Eerder werden op het circuit ook al de Open Nederlandse Kampioenschappen gereden.

Zie ook: 


 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: