Fair Play Culemborg voetbalt aankomend seizoen niet

CULEMBORG - Voetbalclub Fair Play uit Culemborg kan definitief niet meedoen aan het competitieseizoen 2019-2020. De KNVB heeft de aanvraag voor deelname afgekeurd.

Fair Play had eigenlijk al op 1 juni een volledige aanvraag moeten indienen, maar kreeg uitstel tot donderdagavond. Omdat nog steeds niet duidelijk is op welke velden de club zou gaan spelen, kon deze datum niet gehaald worden en bleef de aanvraag onvolledig. Daarom kon de KNVB niets anders dan de aanvraag afwijzen.

Voetbalclub Fair Play heeft voornamelijk leden met allochtone achtergrond. Eind 2013 kwam de club al in de problemen omdat de velden van de club  nodig waren voor woningbouw. Uit een documentaire van het VPRO-programma Argos bleek dat toenmalig wethouder Geertzen van Culemborg van de club af wilde omdat die 'een dekmantel voor criminele activiteiten' zou zijn.

Nieuw leven

Eerder dit jaar werd de club nieuw leven ingeblazen en eind april gaf de clubleiding aan weer te willen gaan spelen. Dat zou moeten gebeuren op velden van een andere Culemborgse voetbalclub, Focus 07. Die club gaf deze week aan eerst  afspraken te willen maken over onder meer het gezamenlijk gebruik van onder meer kleedkamer en over gedeeld veldonderhoud.

Omdat die gesprekken nog moeten plaatshebben, kon Fair Play niet tijdig aan de KNVB aangegeven over velden te beschikken voor de competitiewedstrijden. De club moet zich nu richten op het seizoen 2020-2021. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: