Nieuws

Grote verkeerscontrole in Apeldoorn: 80 bekeuringen en 30.000 euro geïnd

Bij een grote verkeerscontrole in Apeldoorn zijn donderdag tachtig bekeuringen uitgedeeld. Ook nam de Belastingdienst diverse auto's in beslag en werd 30.000 euro geïnd. © Politie Apeldoorn
APELDOORN - Bij een grote verkeerscontrole in Apeldoorn zijn donderdag tachtig bekeuringen uitgedeeld. Ook nam de Belastingdienst diverse auto's in beslag en werd 30.000 euro geïnd.
De bekeuringen werden voor diverse overtredingen uitgeschreven. Zo konden bestuurders geen rijbewijs tonen of werd met gladde banden gereden. Ook gingen mensen op de bon voor niet-handsfree bellen en het verkeerd gebruik van handelaarskentekenplaten.

Brommers te hard

De politie Apeldoorn noemt het verder opvallend dat zestien brommers te hard gingen op de rollenbank. Al deze voertuigen moeten worden herkeurd. Beter nieuws is er over de blaastesten voor alcohol. Uit 650 testen kwam 'slechts één overtreding', schrijft de politie op Facebook.
De controle werd gehouden op het Marktplein in Apeldoorn. Behalve de politie en Belastingdienst werkten ook de RDW en Team Handhaving en Team Verkeer van de gemeente eraan mee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!