Vijf oud-Achilles-speelsters gepresenteerd bij Duitse ploeg

KLEVE - Danisha Bruins, Remy van der Windt, Djanae Borgers, Mariken Kroon en Megan Roemangoen zijn donderdagavond gepresenteerd bij de Duitse club VFR Warbeyen. De oud-speelsters van Achilles'29 zijn na de opheffing van het eerste elftal in Groesbeek overgestapt naar Duitsland.

door Sander Maassen van den Brink

VFR Warbeyen komt uit in de Niederrheinliga. Dat is ongeveer te vergelijken met de hoofdklasse in Nederland. Maar nu deze talenten zijn ingestroomd in het opleidingscentrum van de club, genoemd 'Kämpferherzen', wil de Duitse club stappen zetten.

Volgend jaar moet al gepromoveerd worden en binnen een paar jaar wil de club in de Bundesliga spelen, het hoogste niveau in Duitsland. En Europees gezien is dat een van de sterkste competities. 

Danisha Bruins uit Arnhem glundert na haar overstap. Hoewel ze toch ook baalt dat er in Gelderland weinig topvoetbal meer is voor de vrouwen. 'Het is hier hartstikke goed geregeld, maar het is wel zonde natuurlijk dat je in Gelderland niet meer op dit niveau kan instromen. Als dat mogelijk was, was dat leuk geweest. Maar nu we in een ander land spelen is dat wel stoer om te vertellen. 

Djanae Borgers (midden) dolt met Megan Roemangoen (rechts). Foto: Omroep Gelderland

Maar bij de jonge dames is er nog wel één probleem. 'Ik kan nog niet echt Duits. Maar gutentag gaat nog wel. Dat ken ik nog', zo lacht de Zevenaarse Megan Roemangoen. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Achilles Sport Nieuws
Deel dit artikel: