Nieuws

Apeldoornse scholieren winnen vakwedstrijd

Vmbo-leerlingen uit Apeldoorn hebben in Utrecht de wedstrijd Vakkanjers LIVE gewonnen. Het team met Rob Hanskamp, Chris Klaasse, Henrick van Assel en Jonathan Bunt van scholengemeenschap Jacobus Fruytier won beide eerste prijzen die te vergeven waren. © Team Triple V
APELDOORN - Vmbo-leerlingen uit Apeldoorn hebben in Utrecht de wedstrijd Vakkanjers LIVE gewonnen. Het team met Rob Hanskamp, Chris Klaasse, Henrick van Assel en Jonathan Bunt van scholengemeenschap Jacobus Fruytier won beide eerste prijzen die te vergeven waren.
De wedstrijd was het slotakkoord van een zogenoemde challenge met 8.000 leerlingen en 150 scholen. Thema voor deze wedstrijd dit jaar was Vrijheid in beweging. Elk team moest een constructie maken in het kader daarvan.
Chris Klaasse vertelde op Radio Gelderland wat hij en de anderen hadden gemaakt. De tekst gaat verder onder het radiogesprek:
De scholier was compleet verrast. 'Ik had het echt totaal niet verwacht. Heel gaaf. Er waren twee eerste prijzen en die hebben we allebei gewonnen.'
De prijs is een bezoek aan de musical Soldaat van Oranje op 4 juli. 'We krijgen eerst een diner, dan de voorstelling en na afloop krijgen we een rondleiding achter de schermen', besloot hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!