Halle herdenkt bevrijding met openluchtspel

HALLE - .

Het openluchtspel ‘75 jaar Bevrijding van de Achterhoek”, het re-enactmentkampement en het educatieve programma kunnen door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus niet doorgaan van 15 t/m 19 april. Al ruim een jaar is een grote groep mensen druk bezig om een mooi evenement te organiseren. De zich snel ontwikkelende werkelijkheid rond het Coronavirus, maakt echter dat er geen ander besluit genomen kan worden. Het evenement wordt in zijn totaliteit verschoven naar 20 t/m 23 mei 2021. 

Openluchtspel '75 jaar bevrijding van de Achterhoek'.

Het openluchtspel laat de laatste paar maanden van de oorlog zien. Het leven van twee families en hun belevenissen tijdens die laatste periode. Hoe de Duitsers binnenvielen, hoe de onderduikers verborgen gehouden werden en hoe ze simpelweg in leven trachtten te blijven. 

Het 2,5 uur durende stuk zit vol spannende ontwikkelingen, zodat je je geen moment verveelt. Naast het openluchtspel wordt er door verschillende re-enactmentgroepen een kampement opgezet, zodat toeschouwers daadwerkelijk kunnen zien en voelen hoe men in de tweede Wereldoorlog leefde. Natuurlijk worden ook de kinderen niet vergeten, zij mogen ook actief rondkijken en meedoen in het kampement. 

Locatie: Halle 
Datum: van 14 tot en met 19 april 2020 verschillende voorstellingen

Bijzonderheden: Het openluchtspel wordt vijf keer opgevoerd, waaronder één middagvoorstelling. De middagvoorstelling is speciaal voor kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. Zij mogen deze middag dan kosteloos naar binnen. 

Volg meer nieuws op de website van het openluchtspel.

Voor vragen of tips mail met pr@achterhoekbevrijd.nl

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Halle Op weg naar 2020
Deel dit artikel: