Ede houdt informatiebijeenkomst over World Food Center

EDE - De gemeente Ede organiseert op maandag 17 juni een informatiebijeenkomst over het World Food Center. De actuele plannen voor het kenniscentrum en themapark over voeding worden toegelicht en bezoekers kunnen een kijkje nemen op het terrein.

Het World Food Center (WFC) wordt 'de food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden', is de lezen op de website. Het nog te bouwen park komt naast station Ede-Wageningen, op een voormalig kazerneterrein.

Inmiddels is er een zogenoemde 'ontwerp structuurvisie' opgesteld waardoor duidelijker wordt hoe het terrein er straks, met het World Food Center, uit gaat zien. 

Inwoners, ondernemers en andere belangstellenden worden 17 juni bijgepraat over de ontwikkelingen. Het 'stadsgesprek' is in het Akoesticum aan de Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede en start om 19.00 uur. 

Tientallen miljoenen

Er worden tientallen miljoenen euro's overheidsgeld gestoken in het World Food Center en het voedingsattractiepark, de World Food Center Experience. De provincie Gelderland heeft 17 miljoen euro beschikbaar gesteld. De gemeente Ede legt zelfs 31 miljoen euro op tafel, waarvan 26 miljoen een lening is. 

Het wachten is nog op 5 miljoen uit de Regiodeal met het Rijk. Het is nog niet zeker of dat geld er komt. De invulling van de deal wordt nog besproken. Ook moeten er nog exploitanten gevonden worden. 

Lees ook: Experts waarschuwen voor miljoenenfiasco World Food Center Ede

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: