Ede krijgt een Energiehotel

EDE - Op een prominente locatie in Ede wordt ruimte gemaakt voor de bouw van een nieuw hotel. In het gebied tussen de A12 en Dr. W. Dreeslaan, nabij bioscoop Pathé, worden 122 hotelkamers gerealiseerd in een duurzaam gebouw, zo stelt de gemeente Ede woensdag in een persbericht.

Het hotel krijgt zonnepanelen als luifels voor de ramen, zodat groene energie wordt opgewekt. Hotelgasten krijgen korting wanneer zij tijdens hun verblijf minder energie verbruiken. Het voorplein krijgt een publieke functie met een groene uitstraling. Het college van B&W is blij met deze ontwikkeling voor Ede. 

Wethouder Peter de Pater (ruimtelijke ontwikkeling): 'Een prachtig gebouw, volgens duurzaam concept dat tegemoet komt aan de vraag naar hotelkamers in onze gemeente. Het Energiehotel is een aanwinst voor Ede en de regio.'

Voorgeschiedenis

Voor deze locatie zijn eerder bouwplannen gemaakt voor de bouw van een hotel. De gemeenteraad stelde daar ook een bestemmingsplan voor vast. De nieuwe ontwikkelaar heeft het plan echter aangepast en verbeterd, waardoor nu een nieuw bestemmingsplan nodig is. Het hotel wordt verder van de woonwijk Rietkampen gebouwd en krijgt een smallere opzet. Dat zorgt volgens de gemeente voor een andere bouwhoogte en betere zichtlijnen langs het hotel. 

Deze week heeft het college van B&W het ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld. Bewoners kunnen in de periode 20 juni tot en met 31 juli een zienswijze indienen hierop. Op 24 en 25 juni worden er door de ontwikkelaar en de gemeente twee inloopavonden verzorgd voor omwonenden.

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Omroep Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: