Nieuws

Gemeente Lochem weer bereikbaar na hack

Het onderzoek is nog in volle gang, maar de gemeente Lochem is weer bereikbaar na de hack van vorige week. Inwoners kunnen via de telefoon, website en e-mail contact opnemen, laat de gemeente weten. © Pixabay
LOCHEM - Het onderzoek is nog in volle gang, maar de gemeente Lochem is weer bereikbaar na de hack van vorige week. Inwoners kunnen via de telefoon, website en e-mail contact opnemen, laat de gemeente weten.
Onbevoegden kregen toegang tot het computernetwerk van de gemeente, zo werd woensdag bekend. Die dag is gewerkt aan het herstel van de systemen, waardoor een deel van de dienstverlening plat lag. De gemeente was digitaal niet bereikbaar en inwoners moesten bellen naar een tijdelijk nummer.

32 MB aan data gestolen

Inmiddels is het weer mogelijk om online een afspraak in te plannen, geboortes aan te geven en om een rijbewijs, paspoort of ID-kaart aan te vragen. De balies zijn geopend volgens reguliere openingstijden.
Hackers hebben een kleine hoeveelheid gegevens gestolen, zei burgemeester Sebastiaan van 't Erve woensdag. 'Zo'n 32 MB is de eerste inschatting.' Wat dat precies is, wordt onderzocht.
Over het onderzoek kan de gemeente nog niets nieuws melden. Forensisch onderzoekers zijn bezig sporen te analyseren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!