Jacht zinkt na botsing met container; opvarenden ontmoeten hun redders

EEMSHAVEN - 'Een bittere pil, een confrontatie van jewelste', zegt Klaas Bosman uit Ermelo als hij oog in oog staat met de restanten van zijn jacht Aura. Het zonk twee weken geleden op de Waddenzee, net boven het Duitse eiland Borkum.

'Mijn vrouw had wacht, ze maakte me wakker en toen ineens - boem! Ik geloof dat we op een container zijn gevaren, anders kan ik het niet verklaren', zegt de schipper tegen RTV Noord. Hij is nog altijd aangeslagen door de situatie.

Van boord gehaald

De reddingsploeg van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) in de Eemshaven is binnen een uur ter plaatse. Samen met andere reddingswerkers weten ze het echtpaar en hun kat van boord te halen.

Zie ook: VIDEO | Het verhaal van Klaas Bosman

'Ze hebben geluk gehad', zegt schipper Edze Knol van de KNRM. 'Het kan daar aardig spoken op zee, met die zware stromingen.'

Persoonlijke spulletjes

De reddingswerkers van de Eemshaven hebben zich over de slachtoffers ontfermd, die er zonder letsel van af zijn gekomen. De Aura is gezonken, maar werd afgelopen weekend gedregd en naar de Eemshaven vervoerd.

Het Ermelose paar toog dinsdagmiddag naar de haven om nog wat laatste persoonlijke spulletjes te zoeken en hun redders nogmaals te bedanken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: