Wandelsportclub in het zonnetje gezet, maar Steeds Voorwaarts houdt er mee op

VELP - De gemeente Rheden heeft wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts uit Velp benoemd tot gemeentelijke sportheld van 2019. Wethouder voor sport Marc Budel zette woensdag het bestuur van de club in het zonnetje. Dit gebeurde tijdens de avondvierdaagse in Velp. En toch stopt de club er mee, er zijn te weinig leden.

Steeds Voorwaarts is 80 jaar actief geweest en organiseerde in de voorbije periode behalve de avondvierdaagse onder meer de Julianatocht en de Wintertocht.

Tijdens de hoogtijdagen telde de vereniging rond de 120 leden, waaronder veel jongeren. De wandeltochten waren populair: de avondvierdaagse in Velp trok vaak ruim 1000 wandelaars, de Julianatocht zelfs een keer 2500 wandelaars.

Omdat het ledenaantal de afgelopen jaren sterk is teruggelopen, heeft het bestuur besloten de vereniging op te heffen. Een bestuurslid: 'Steeds Voorwaarts stopt er weliswaar mee, maar dat betekent niet dat er in onze regio geen wandeltochten meer komen. De avondvierdaagse wordt in het vervolg georganiseerd door Stichting Avond wandel4daagse Velp.'

Deel dit artikel: