VIDEO | Drieling uit Geldermalsen slaagt cum laude voor vwo

TIEL - Jan, Willem en Lucas Timmerman, een drieling uit Geldermalsen, zijn woensdag cum laude geslaagd voor het examen vwo. De broers hadden de voorbije jaren les aan het RSG Lingecollege in Tiel.

Ze waren daar speciaal naar toe gegaan voor de richting technasium. Een richting waarbij je als scholier ook projecten doet voor het bedrijfsleven.

De vreugde kon niet op in huize Timmerman en toen alle telefoontjes binnen waren kwam de ontlading in de vorm van de harde knal van een champagnekurk.

De tekst gaat verder onder de video.

Grapje met uitslag

Aanvankelijk kreeg Willem nog te horen dat hij niet cum laude was geslaagd, maar dat bleek een grapje. 'Toch cum laude!', riep Willem luid aan de telefoon.

Zie ook: Wanneer ben je cum laude geslaagd?

Ouders Hans en Marianne zijn apetrots op hun zonen, van wie twee van de drie hun vervolgstudie al hebben bepaald.

Willem gaat econometrie studeren in Tilburg, dat is een wiskundige opleiding gericht op economie. Jan gaat in Utrecht geschiedenis studeren. Hij was er al eerder achtergekomen dat het bedrijfsleven en de techniek toch 'niet zijn ding' zijn.

Lucas heeft zijn toekomst nog open liggen. Hij heeft de keuze voor zijn vervolgstudie nog niet gemaakt. Maar het is ook eerst tijd voor feest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: