Schade bouw oude LTS Arnhem breidt zich uit

ARNHEM - De schade die is ontstaan aan woonhuizen rond de LTS Boulevard aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem, breidt zich verder uit. Bewoonster Edith Derks uit de aangrenzende De Rijpstraat: 'Ik constateer scheuren en barsten in muren, deuren, houtwerk, plafonds, raamposten en de ramen klemmen.'

Al enige tijd is bekend dat door de bouwwerkzaamheden op het terrein van de voormalige LTS De Boulevard, schade is ontstaan aan de omliggende woonhuizen. De aannemer bouwt lofts in de oude school en realiseert daarnaast nieuwe woningen en appartementen. 

De eerste schade ontstond aan de woningen aan de Van Verschuerstraat en de Van Oldenbarneveldtstraat. Nu breidt de schade, die is ontstaan door trillingen en het afpompen van grondwater door bouwonderneming Draaisma Klok, zich verder uit.

Buurtbewoonster Derks maakt zich grote zorgen, omdat de scheuren dieper worden. 'De bewoners hebben zich verenigd in het bewonerscomité Overlast oude technische school en krijgen experts op bezoek om de schade op te nemen.'

Derks schreef een brief aan SP-raadslid Sarah Dobbe, die eerder de buurt bezocht. De bewoners wachten op uitsluitsel en op de conclusies van het expertonderzoek.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem RTV Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: